The Boy and the Heron

Hayao Miyazaki
do 28 dec 2023 tot wo 24 jan 2024
do 28 dec 2023
tot
wo 24 jan 2024

Het semi-autobiografische fantasierijke epos The Boy and the Heron is Hayao Miyazaki’s eerste film sinds het Oscargenomineerde The Wind Rises en is opnieuw een autobiografisch geïnspireerd eerbetoon aan vriendschap.

★★★★★ - “Heeft een nergens anders te verkrijgen niveau van verfijnde magie” - DE VOLKSKRANT
★★★★★ - “Een onvergetelijke filmervaring vol verbazing en verwondering”- TV KRANT
★★★★ - “Miyazaki’s fascinerende, ongrijpbare afscheidsfilm” - NRC
★★★★ - “Een sprookje voor volwassenen” - VPRO CINEMA

Tijdens de Pacific War in Tokio verliest Mahito Maki zijn moeder Hisako in een ziekenhuisbrand. Zijn vader Shoichi trouwt met Natsuko, de zus van zijn overleden vrouw, en ze evacueren naar haar landgoed. Daar leidt een grijze reiger Mahito naar een afgesloten toren, waar Natsuko's architect-grootoom voor het laatst werd gezien.

Mahito's zoektocht naar zijn moeder wordt beïnvloed door magie, ontmoetingen met bizarre wezens en ontdekkingen over zijn eigen krachten. Na confrontaties met tovenaars, vreemde vogels en een oceaanwereld, ontdekt Mahito dat zijn ware moeder, Himi, een pyrokinetische vrouw is die Warawara beschermt.

Terwijl Mahito zijn bloedlijnkrachten ontdekt en geconfronteerd wordt met ethische dilemma's, wordt de wereld bedreigd door de Parakeet King. Het lot van de dimensie rust op Mahito's schouders, en hij moet kiezen tussen het bouwen van een betere wereld of toegeven aan de duisternis in zichzelf.

In een race tegen de tijd, met dreigend onheil en emotionele ontdekkingen, ontrafelt het verhaal van Mahito's zoektocht naar identiteit en liefde in deze bovennatuurlijke en meeslepende vertelling.

🎭 Genomineerd voor de Oscar: Best animated feature film

The Boy and the Heron
Regie
Hayao Miyazaki
Cast
Soma Santoki (Stem), Masaki Suda (Stem), Takuya Kimura (Stem)
Speelduur
124 min
verwacht
wo 27 dec 2023
Taal
Japans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld