Cursus Filmmuziek: het werk van vier iconische filmcomponisten

Rudi de Boer
wo 6 mrt 2024 tot wo 27 mrt 2024
€ 12,50 – € 15,00
wo 6 mrt 2024
tot
wo 27 mrt 2024

Filmdocent Rudi de Boer is terug met een nieuwe filmcursus.

Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra (on)bewuste laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Het neemt ons mee op een emotionele reis. Filmmuziek brengt scènes extra tot leven en creëert een bepaalde sfeer die verhaallijnen nog meer versterkt.

Wanneer de filmscore echt heel bijzonder, mooi en/of iconisch is dan kan het zelfs de beelden die we zien overstijgen. Hoe kijk je anders naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die iconische bastonen niet hoort? Hoe ondersteun je die gekke settings en sfeer in Grand Budapest Hotel? En het gebruik van kerkorgels maakt het zien van een sciencefictionfilm als Interstellar een haast religieuze ervaring!

Laat je vier avonden onderdompelen in de magie van goede filmmuziek. We nemen vier toonaangevende filmcomponisten onder de loep die onze kijkervaring hebben bepaald, onze jeugd hebben gevormd en onderdeel zijn geworden van ons collectieve geheugen. We duiken in de filmmuziek van de genieën John Williams, Hans Zimmer, Alexandre Desplat en Ennio Morricone!

Omdat de cursusdagen op elkaar aansluiten is het alleen mogelijk om alle vier de data (6, 13, 20 en 27 maart 2024) samen te boeken.

Cursus Filmmuziek: het werk van vier iconische filmcomponisten
Speelduur
90 min
Taal
Nederlands gesproken