Scrapper

Charlotte Regan
laatste week
ma 26 feb 2024 - 16:00
€ 7,50 – € 11,00
ma 26 feb 2024
16:00

VPRO Cinema (★★★★) 'Droevig en grappig tegelijkertijd'

De twaalfjarige Georgie woont na het overlijden van haar moeder in haar eentje in een buitenwijk van Londen. Ze heeft het prima naar haar zin in haar eigen wereld. Geld verdient ze door fietsen te stelen met haar vriend Ali, en ze houdt de maatschappelijk werkers van zich af door te doen alsof ze samenwoont met haar oom, Winston Churchill. 
Aan dit zelfstandig leventje komt een einde wanneer plotseling Jason opduikt, die zichzelf voorstelt als haar vader. Laat Georgie hem toe en gaat ze de realiteit onder ogen zien, of houdt ze vast aan haar eigen gecreëerde wereld?

Scrapper ging in première op Sundance Film Festival 2023, waar hij de Grote Juryprijs won in de World Cinema competitie, en kreeg 14 nominaties voor de British Independent Film Awards. Ook werd de film op de European Film Awards bekroond met de Young Audience Award.

Over regisseur Charlotte Regan

De Britse Charlotte Regan maakte voorheen diverse muziek video's en korte video's. Scrapper is haar debuutfilm. Regan's films worden gekenmerkt door de focus op de working-class communities en karakters. Regan werd in 2017 ontdekt door productiemaatschappij van acteur Michael Fassbender. 

Scrapper
Regie
Charlotte Regan
Cast
Lola Campbell, Laura Aikman, Harris Dickinson
Speelduur
84 min
verwacht
do 8 feb 2024
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederland
Onderdeel van