Robot Dreams

Pablo Berger
zo 25 feb 2024 - 12:15
€ 7,50
zo 25 feb 2024
12:15

🎭 Genomineerd voor de Oscar: Best animated feature film

Trouw (★★★★★) 'Vriendelijk, melancholisch én nuchter'
de Volkskrant (★★★★) 'Muziek en beeld vertellen genoeg'

Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud. Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen.

Robot Dreams, geregisseerd door Pablo Berger (Blancanieves), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix in Annecy op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival. ‘A delightfully bittersweet animated wonder’ (Indiewire).

Over regisseur Pablo Berger

Pablo Berger is een Spaanse filmmaker, die bekend staat om zijn werk als regisseur, scenarioschrijver en producent. Berger heeft verschillende films gemaakt en heeft erkenning gekregen voor zijn bijdragen aan de Spaanse cinema.

Een van zijn bekendste werken is Blancanieves uit 2012, een zwart-witte stille film die een moderne draai geeft aan het Sneeuwwitje-sprookje, met elementen van flamenco en stierenvechten. De film werd internationaal geprezen en ontving verschillende prijzen, waaronder tien Goya Awards (het Spaanse equivalent van de Oscars).

Pablo Berger's films worden vaak gekenmerkt door een originele en artistieke benadering, waarbij hij elementen van klassieke verhalen combineert met moderne interpretaties. Zijn werk heeft bijgedragen aan de diversiteit en innovatie binnen de Spaanse filmindustrie.

Robot Dreams
Regie
Pablo Berger
Speelduur
103 min
verwacht
wo 14 feb 2024
Land
Spanje
Taal
-
Ondertiteling
Nederlands
Onderdeel van