El eco

Tatiana Huezo
laatste week
do 14 mrt 2024 tot di 2 apr 2024
do 14 mrt 2024
tot
di 2 apr 2024

Observerende film over een Mexicaans bergdorp en de meisjes die daar opgroeien.

Er komt een moment dat wolken geen hondenkoppen of draken meer zijn, maar gewoon wolken. Dat schaduwen geen vliegende vogels meer voorstellen, maar gewoon schaduwen zijn. Als volwassenwording iets is, dan is het misschien dat. 

Montse, Luz Ma en Sarahí zijn de betoverende hoofdpersonen, die je niet anders dan in je hart kan sluiten. Hoewel ze nog jong zijn, dragen ze al grote verantwoordelijkheden. Stoere puber Montse zorgt met onvoorwaardelijke toewijding voor haar oude oma, Sarahí schittert als lerares voor de kleintjes met haar opmerkelijke kennis en aanstekelijk enthousiasme, terwijl Luz Ma met één blik meer emotie overbrengt dan menig bekende actrice. Een intiem mirakel van een film, waarin je de liefde en warmte voor elkaar letterlijk kan voelen. Hoe spannend het is, om overgeleverd te zijn aan de grillen van de natuur. Een film die de essentie van leven en opgroeien raakt; een groot en intens avontuur.

Tatiana Huezo werkte vijf en half jaar aan deze film en levert samen met haar fabuleuze cameraman, een onwaarschijnlijk mooi gefilmd, klein meesterwerk af. Na afloop verlang je enkel terug naar deze unieke plek, alsof je heel even in een paradijs vertoefde, gezien door de ogen van de filmmaker. Niet voor niets werd de film dan ook een publiekslieveling op IDFA en bekroond met zowel Beste Documentaire als Beste Regie op het filmfestival van Berlijn.

El eco | Chassé Cinema Breda
Regie
Tatiana Huezo
Cast
Montserrat Hernandez (Zichzelf), María de los Ángeles Pacheco Tapia (Zichzelf), Luz María Vázquez González (Zichzelf)
Speelduur
102 min
verwacht
do 14 mrt 2024
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands