Samsara

Lois Patiño
zo 25 feb 2024 tot di 27 feb 2024
€ 7,50 – € 11,00
zo 25 feb 2024
tot
di 27 feb 2024

Samsara is gericht op het mythische en spirituele en wil de kijker meenemen op een reis naar een intieme en meditatieve ervaring.

NRC (★★★★★) 'Deze film is een ervaring'
de Volkskrant (★★★★★) 'Een unieke belevenis'

Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie. Patiño's film gaat van de tempels van Laos naar de stranden van Zanzibar en begeleidt een ziel op doorreis van het ene lichaam naar het andere.

In Laos wonen en studeren tientallen monniken in prachtige boeddhistische tempels. Elke dag steekt een jonge monnik de rivier over om een oude vrouw een tekst voor te lezen die als leidraad dient voor het vinden van de weg naar het hiernamaals. Wanneer de vrouw sterft, begint haar geest een zintuiglijke reis naar reïncarnatie in een volgend lichaam. Om de reis te voltooien, moet je je te laten meeslepen door licht en geluid.

Met een wervelwind van geluiden en kleuren, flitsend in verschillende snelheden, bombardeert Patiño de zintuigen van de kijker op een bijzondere en indrukwekkende manier. In het tweede deel van de film bevinden we ons in Zanzibar, Tanzania, waar de Islam op een andere manier omgaat met geboorte, leven, dood en reïncarnatie.

Een prachtige reflectie op de relatie tussen de mens en de natuur

Samsara | Chassé Cinema Breda
Regie
Lois Patiño
Cast
Amid Keomany, Juwairiya Idrisa Uwesu, Simone Milavanh
Speelduur
113 min
verwacht
do 15 feb 2024
Taal
Swahili, Laotiaans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld