Steinway Sessies:

Gebroeders Jussen
vr 8 nov 2024 - 20:30
grote zaal
vr 8 nov 2024
20:30
Bestellen

Lucas en Arthur Jussen, het Nederlandse pianoduo van wereldfaam, staan bekend als meesterlijke verhalenvertellers op het klavier. Hun indrukwekkende internationale carrière heeft hen tot vooraanstaande ambassadeurs van de klassieke muziek gemaakt.

Het duo onderscheidt zich door hun energieke en harmonieuze samenspel, verfijnd en emotioneel diepgaand, wat hen lof oplevert van critici en liefhebbers wereldwijd.

Ze hebben opgetreden met toporkesten en gewerkt onder leiding van eminente dirigenten.  Als "Artists in Residence" bij het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, blijven ze hun invloed in de muziekwereld vergroten. Hun rijke discografie, met opnames van Beethoven tot Nederlandse componisten, weerspiegelt hun veelzijdigheid. Hun recente album "Dutch Masters" ontving zowel een Edison Klassiek als de publieksprijs, een bewijs van hun artistieke voortreffelijkheid.Hun muzikale reis begon in Hilversum met vroege pianolessen, gevolgd door optredens voor Koningin Beatrix.

Na het winnen van diverse competities, perfectioneerden ze hun kunst onder begeleiding van wereldberoemde docenten zoals Maria João Pires, Menahem Pressler en Jan Wijn. Vandaag nemen de broers plaats achter de Steinway in de Grote Zaal van Nieuwe Veste. 

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart - Sonate für Klavier zu vier Händen C-Dur KV 521
Robert Schumann - Andante con Variazioni op. 46 für zwei Klaviere
Jörg Widmann - "Bunte Blätter" für zwei Klaviere
Claude Debussy - Six Epigraphes Antiques
Sergej Rachmaninoff - Suite Nr.2 (1901) für 2 Klaviere op.17