Prudence Upton

HORROR

JAKOP AHLBOM COMPANY
vr 15 nov 2024 tot zo 17 nov 2024
vr 15 nov 2024
tot
zo 17 nov 2024

De internationale hit keer terug naar Nederland! Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is ontkomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze jaren later terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Jakop Ahlbom creëert met Horror een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. Tien jaar geleden ging hij de uitdaging aan om de filmische effecten van horror theatraal te vertalen. 

Sinds de première in 2014 was de voorstelling een internationale hit met al meer dan 200.000 bezoekers wereldwijd. Nu komt deze publieksfavoriet terug voor een Nederlandse jubileum tournee!

Jakop Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms. “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”

HORROR - Chassé Theater Breda

onze tip voor grote groepen
Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

credits

Concept en regie: Jakop Ahlbom | Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel | Dramaturgie: Judith Wendel | Muziek: Wim Conradi