Max Roach: The Drum Also Waltzes (In-Edit Film Festival)

Sam Pollard, Ben Shapiro
Chassé Cinema x Breda Jazz Festival
za 4 mei 2024 en zo 5 mei 2024
za 4 mei 2024
en
zo 5 mei 2024

Drummer Max Roach, een begrip onder jazzfans, bouwde in  zeven decennia een ongeëvenaarde carrière op als muzikant en werd een van de meest invloedrijke figuren in de jazzgeschiedenis. Maar hij was ook een compromisloze activist. Deze docu is een eerbetoon aan Max Roach, in al zijn facetten.

Het leven en de ambities van de legendarische drummer werden in zijn zeventigjarige carrière behoorlijk op de proef gesteld door maatschappelijke ongelijkheid. Toch bleef hij onverschrokken en gebruikte hij zijn muziek als een krachtig middel voor verandering. De documentaire belicht niet alleen zijn muzikale prestaties, maar ook zijn rol als cultureel activist in de context van de revolutionaire jazz van de jaren ’40, de hoogtijdagen van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging en zijn experimenten met hiphop en multimedia.

Wij vertonen deze film in aanloop naar het Breda Jazz Festival, het oudste en grootste vierdaagse Jazzfestival van Nederland en Europa. Het festival is vanaf 1971 uitgegroeid tot een groots vierdaags muziekevenement voor een breed publiek. 

IN-EDIT is een muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. 

Max Roach: The Drum Also Waltzes (In-Edit Film Festival)
Regie
Sam Pollard & Ben Shapiro
Speelduur
82 min
verwacht
za 4 mei 2024
Taal
Engels gesproken
Max Roach: The Drum Also Waltzes (In-Edit Film Festival)