Belcrum Bios: The Old Oak

Ken Loach
di 21 mei 2024 - 20:00 - 22:05
Chasse @ Bloos
di 21 mei 2024
20:00 - 22:05
Geweest

Heb je deze film net gemist of wil je de film nog eens zien? Wij vertonen The Old Oak nog een keer in Belcrum Bios, hét gezelligste filmcafé bij Podium Bloos! 

Deze film is op locatie. Het adres van Podium Bloos is: Speelhuislaan 153, 4815 CD Breda

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt.

Bij deze vertoning is Buddy to Buddy aanwezig. Zij verbinden nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond aan stadsgenoten voor gelijkwaardig contact en om elkaars horizon te verbreden. Het traject duurt 4 maanden waarin de Buddy's elkaar ongeveer een keer per week zien. Buddy to Buddy begeleidt dit, met coaching en verschillende activiteiten.

Na de film vertelt Anwaar, een Syrische vrouw uit de Buddy to Buddy community, hoe zij het ervaren heeft om op een nieuwe plek haar weg te vinden. Er is ook gelegenheid voor vragen.

Belcrum Bios: The Old Oak
Regie
Ken Loach
Cast
Debbie Honeywood, Dave Turner, Ebla Mari
Speelduur
113 min
verwacht
di 21 mei 2024
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld

in samenwerking met: