All men must die

Studio Bartels
do 27 mrt 2025 - 20:30
kleine zaal
do 27 mrt 2025
20:30
binnenkort in verkoop

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? 

In All men must die word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische kunstenaar en schrijver Valerie Solanas. Zij stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968: S.C.U.M., Society for Cutting Up Men een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0.. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat.       

over de maker
Eva Bartels (interdisciplinair kunstenaar) maakt expressief, interdisciplinair en onderzoekend theater waarin ze zichzelf en de wereld kritisch onder de loep neemt en niet bang is zichzelf publiekelijk in eigen voet te schieten. Haar voorstellingen zijn afspiegelingen van haar onderzoeksproces en haar zoektocht om samen nieuwe horizonten te vinden. Via verschillende media, waaronder beeldende kunst, theater, media, journalistiek, en persoonlijke verhalen vindt ze meerdere invalshoeken op hetzelfde thema. 

Voor All men must die werkt Bartels met een groep jonge feministen+ samen, om een protestlied te schrijven in een workshop onder leiding van kunstenaar Alexandra Duvekot. Op deze manier worden zij betrokken bij dit werk. Onder feministen+ valt iederéén die zich afzet tegen het patriarchaat. 

 

credits

concept, spel en tekst: Eva Bartels / concept en tekst: Han van Wieringen / regie: Silke van Kamp / visuele vormgeving: Carly Everaert / een coproductie van Stichting Studio Bartels en Via Rudolphi Producties, geproduceerd in de context van De Vrije Ruimte.