Jessie Kamp

WALD @ Natuurtuin Wolfslaar

Korpus Kwartet
zomerprogrammering
zo 21 jul 2024
zo 21 jul 2024

Deze zomermiddag ben je welkom in het weelderige groen van Natuurtuin Wolfslaar voor een akoestisch concert van de vier hoornisten van het Belgische Korpus Kwartet. Weinig instrumenten die in hun oorsprong zo verweven zijn met het bos als de hoorn. Daarom brengen vier mannen het instrument terug naar zijn roots. Verwacht geen traditionele jachtmuziek, maar een fijnzinnige, bijna poëtische nieuwe insteek. Kippenvel verzekerd. 

Deze voorstelling is op locatie: het Amfitheater in Natuurtuin Wolfslaar. Het adres is Charlotte Cuypersdreef 1, 4834 SR Breda.

We verzoeken je een half uur voor aanvang van het concert te verzamelen op de parkeerplaats, bij de Chassé bus met beachflag. Gezamenlijk wandel je in stilte via onverharde bospaden naar het Amfitheater. We adviseren je makkelijke, stevige schoenen te dragen die vies mogen worden. Na de voorstelling loop je via een andere route terug naar het verzamelpunt.
Voor rolstoelers is er een alternatieve route, maar houd er rekening mee dat deze niet volledig verhard is.

over de voorstelling
Samen met componist Siebe Thijs gingen ze aan de slag om inzichten uit de bestseller Het verborgen leven van bomen van boswachter Peter Wohlleben te integreren in een gloednieuw muziekstuk: WALD. Kijk, luister en voel mee wat voor een wondere wereld vol gevoelens en emoties verscholen ligt tussen de forse stammen van het bos.

WALD neemt je mee naar een wereld waarin bomen intens communiceren. Niet het gesproken woord, maar geuren, geluiden, chemische stoffen of zelfs elektrische signalen vormen de interacties die een heel bos verbinden tot een heus wood-wide-web.

over Korpus Kwartet
Korpus Kwartet brengt vier hoornisten van verschillende Belgische conservatoria samen. Als flexibele groep zoeken ze naar manieren om klassieke muziek een extra dimensie te geven, en dat soms ook op avontuurlijke locaties, zoals hun productie WALD in opdracht van NJO Muziekzomer. Zo probeert Korpus Hoornkwartet zijn naam waar te maken, die ontleend is aan het Servische woord voor klankbeker en waar ook het Franse woord ‘cor’ in vervat zit: als een stemmig ensemble dat de hoorn op verrassende manieren centraal plaatst.

Voor horeca kan je terecht bij het naastgelegen Tuinhuis van Charlotte op Boerderij Wolfslaar. 

Gratis te bezoeken met
Onbeperkt Kleine Zaal Abonnement