Annemieke van der Togt

Klapstoelkabaret @ PIER 15

Anne Neuteboom & Sjoerd van Capelleveen (Bovenste Knoopje Open)
do 6 jun 2024 - 20:00 - 21:45
Op locatie
do 6 jun 2024
20:00 - 21:45
Bestellen

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret. Deze zomer toert het mobiele podium opnieuw langs bijzondere plekken in Breda. Ervaar het festivalgevoel met intieme voorstellingen in de buitenlucht, vanaf je eigen stoel.

Op donderdag 6 juni staan Anne Neuteboom en Sjoerd Capelleveen op het podium bij PIER 15. Vergeet alvast niet je eigen stoel mee te nemen!

Anne Neuteboom
Ze maakt onaangepast cabaret, ontwapenend en brutaal. Ze maakte al drie succesvolle programma's, werd genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop en ontving lovende recensies. Zo schreef Trouw (★★★★) over haar laatste voorstelling: "De Utrechtse cabaretière wist al meermaals te ontwapenen met haar uitstraling van het meisje met de grote mond en het kleine hartje." En het Parool: “Ze is grappig en grof, maar vooral erg goed.” Ze schreef columns in Mezza (AD) en heeft daarnaast een webshop met zelfontworpen merchandise.

Sjoerd van Capelleveen
Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 450 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al meer dan een half miljoen keer beluisterd werd op Spotify, zijn deze jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater plat. Over hun laatste voorstelling schreef Theaterkrant: "Inhoudelijk is Van Capelleveen beslist onderscheidend van zijn cabaretcollega’s. Met zijn ongecensureerde activisme verwoordt hij de bedrukkende zorgen van een nieuwe generatie." Voor Klapstoelkabaret zal Sjoerd solo het podium betreden.