HASB

Herdenking Afschaffing Slavernijverleden

zo 30 jun 2024 - 19:30 - 21:45
kleine zaal
zo 30 jun 2024
19:30 - 21:45
gratis

Op zondag 30 juni herdenken we de afschaffing van de slavernij. Samen met de stichting Herdenking Afschaffing Slavernijverleden Breda presenteren we een bijzonder programma. Een ticket reserveren is niet nodig, maar de plaatsen zijn beperkt.

Tijdens deze bijzondere dag hebben we een vol programma. We starten om 19:30 buiten, op het voorplein. Daar zal eerst het Bazuingeschal van de taptoe Paul Jankowski plaatsvinden. Daarna is er een Plengoffer. 

De rest van het programma is binnen, in de kleine zaal. Het start om 19:40 met een opening door David Enzberg. Daarna volgt een toespraak door de dochter van de eerste president van Suriname; Kathleen Ferrier. Zij is oud-CDA-kamerlid en voorzitter van de Nederlandse Unescocommissie.

Het Bredase Molukse koor El Sinar (lichtstraal) verzorgt het muzikale gedeelte van de avond met vrijheidsliederen. Prof dr. Alex van Stipiaan, emeritus aan de Erasmusuniversiteit, geeft een presentatie over de relatie tussen Breda en slavernij. Ook zal Burgemeester Paul Depla een toespraak houden. Na een toespraak van Jan Hopman (voorzitter Herdenking Afschaffing Slavernijverleden Breda) houdt Dave Enzberg een afsluitend woord. De avond is rond 21:45 afgelopen.