Cursus Filmmuziek: het werk van tien iconische filmcomponisten

Rudi de Boer
wo 18 sep 2024 tot wo 9 okt 2024
€ 12,50 – € 15,00
wo 18 sep 2024
tot
wo 9 okt 2024

Filmdocent Rudi de Boer komt terug naar Chassé Cinema voor een nieuwe cursus over iconische filmcomponisten. Mis het niet!

In deze filmcursus duiken we dieper in de wereld van filmmuziek. Muziek versterkt onze emoties en het voegt een onmiskenbare laag toe aan de beelden die wij zien op het scherm. Filmmuziek is de onzichtbare hand die scènes kan versterken, maar tegelijkertijd ook kleine nuances kan aanbrengen in verschillende scènes. 

In de vorige reeks filmmuziek kwamen John Williams, Hans Zimmer, Alexandre Desplat en Ennio Morricone aan bod. Maar er zijn er zoveel meer. Daarom volgt nu nog een tweede reeks, waarin maar liefst tien filmcomponisten voorbij komen in vier lessen. Wat dacht je van John Barry, die medeverantwoordelijk is voor het iconische deuntje van James Bond, of de creepy vioolstreken van Bernard Herrmann in Psycho, die we voor altijd met moord associëren? Of de sprookjesachtigescores in bijna alle Burton-films door Danny Elfman of Nino Rota’s The Godfather? Daarnaast zetten we ook vrouwelijke componisten in het zonnetje, waaronder de Ijslandse Hildur Guðnadóttir, bekend van Joker en Rachel Portman die de muziek verzorgde voor Chocolat.

Deze filmcursus vormt een vervolg op de filmcursus Filmmuziek, maar aangezien er andere namen onder de loep worden genomen is deze filmcursus geschikt voor iedereen. Schrijf je in!

Rudi de Boer
Speelduur
103 min
verwacht
wo 18 sep 2024
Taal
Nederlands gesproken
Onderdeel van