Painting Dhaka @ The Office Rooftop Bar (Sunset Cinema)

Lukas Zeilinger
ZOMERPROGRAMMERING
vr 30 aug 2024 - 20:30 - 22:30
Op locatie
vr 30 aug 2024
20:30 - 22:30
Bestellen

Heb jij ook weer zo'n zin om films te kijken met de ondergaande zon op de achtergrond? Sunset Cinema, dé buitenbios van Breda, is dit jaar terug op 10 unieke locaties. Bekijk alle data hier.

Een kunstproject in de sloppenwijken van Bangladesh en de vraag: Hoe corrupt is onze kijk op een corrupt land? Deze film neemt de kijker op verschillende manieren mee naar een van de armste gebieden ter wereld: de sloppenwijken van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.

In een mix van documentaire, animatie en kunstfilm duikt verteller en hoofdrolspeler Lukas Zeilinger steeds verder in het moeras van armoede, corruptie en onderdrukking, waarbij hij het falende politieke systeem van het land blootlegt. Wat begint als een verslag van een graffiti-workshop in de sloppenwijken van Dhaka, ontwikkelt zich tot een ware documentaire thriller over het echte probleem van het land: de corrupte elite van Bangladesh, die zich verrijkt met de armoede van haar inwoners. In het middelpunt van de actie staat de staatsspoorwegmaatschappij Bangladesh Railway. Een film over macht en onmacht - en hoe die te overwinnen. En een persoonlijke film over de kracht van kunst.

Painting Dhaka won tijdens het Blind Walls Film Fest van 2023 de Jury Award.

Dit is nog eens een 'film with a view'! Op de bovenste verdieping van een oud kantoorpand vind je The Office, een rooftopbar met uitzicht op de Grote Kerk. Wie wil daar nu geen film kijken? Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel je tickets!

Sunset Cinema
Regie
Lukas Zeilinger
Speelduur
91 min
verwacht
vr 30 aug 2024
Taal
Duits, Engels en Bengali gesproken
Ondertiteling
Engels ondertiteld

adres The Office Breda
Markendaalseweg 44 - 4e etage
4811 KC Breda