Elza Jo

Het achtste leven (voor Brilka)

Theater Oostpool
vr 26 apr 2024 - 18:30 - 23:30
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
vr 26 apr 2024
18:30 - 23:30
Geweest

Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia. 

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu.

Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Trouw ★★★★ - Een multifunctionele draaicirkel omgeven door videoschermen vol historische beelden vertelt veel meer dan woorden.

Theater Oostpool - Het achtste leven (voor Brilka) | Chassé Theater Breda

Inclusief twee pauzes van 20 minuten.

Deze voorstelling is geschikt voor 16+ (niet voor schoolklassen). In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld.

Chassé Ontmoet
Op vrijdag 26 april organiseren wij Chassé Onmoet. Meld je aan bij het reserveren van tickets of zoek ons voor, tijdens of na de voorstelling op tijdens je bezoek. 

credits

naar de roman van Nino Haratischwili / tekst: Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel / concept en regie: Nina Spijkers / naar een concept van: Daria Bukvić / spel en muziek: Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heiden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo / vertaling: Jantsje Post en Elly Schippers / dramaturgie: Madelon Kooijman / scenografie: Marloes en Wikke / kostuumontwerp: Dymph Boss / kap & grime ontwerp: Bärbel Scheid / lichtontwerp: Yuri Schreuders / muziekontwerp: Wilko Sterke / muziek en compositie: Démira Jansen (DÉMIRA), Sharon Harman / koor arrangementen en begeleiding: Keti Tsiklauri en Ivo Boswijk / videodesign: Karl Klomp