Roy Beusker

Masterclass

Pia Douwes
zo 2 jun 2024 - 15:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
zo 2 jun 2024
15:00
Bestellen

Na 10 jaar kruipt Pia Douwes wederom in de huid van operazangeres Maria Callas. Het toneelstuk van de Amerikaanse succesauteur Terrence McNally is een hit op Broadway en vertelt op indrukwekkende wijze het levensverhaal van de beroemde zangeres. 

Operaster Maria Callas geeft masterclasses aan de Juilliard School in New York. Ze confronteert drie van haar studenten genadeloos met hun muzikale tekortkomingen. Callas pepert haar studenten alles in: haar opvattingen over tekst en interpretatie en de noodzaak om persoonlijk te zijn. Divagedrag en artiestendom, onvoorwaardelijke passie voor de muziek en het kiezen tussen haar carrière of foute mannen; het toneelstuk bevat het allemaal. 

Pia Douwes laat op indrukwekkende wijze de verschillende kanten van Callas zien: van uiterst streng tot kwetsbaar en haar liefde voor muziek. Het verhaal wordt ondersteund door muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini. Het toneelstuk werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers en ontving meerdere prijzen waaronder een Tony en Drama Desk Award. 

credits

script, teksten, muziek: Terence McNally / regie: Frank van Laecke / met: Pia Douwes e.a.