Song of the dark forest

Scapino Ballet en Opera2day
vr 10 nov 2023 - 20:00 - 21:23
grote zaal
vr 10 nov 2023
20:00 - 21:23
Geweest

Na hun eerdere succesvolle samenwerking slaan Scapino Ballet Rotterdam en OPERA2DAY opnieuw de handen ineen. Samen met het toonaangevende DoelenEnsemble en een operazanger brengen zij Song of the dark forest. De volledige groep dansers van Scapino vertelt, begeleid door live muziek, het tragische verhaal van een onbekende soldaat.  

Zwevend tussen leven en dood verlangt de soldaat naar zijn dierbaren, maar hij wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Vier choreografische toptalenten brengen zijn tijdloze verhaal tot leven. Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. Zijn oeuvre bevat emotie, humor en is vaak satirisch. In tijden van oorlog bood zijn muziek hoop en troost. Ook componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov hebben een rol in de voorstelling. Met liederen waaruit een duidelijke vreedzame boodschap naar voren komt en een verlangen naar betere tijden. Het recente werk Prayer for Peace van Sergey Akhunov sluit de voorstelling af. 

Scapino Ballet is Nederlands oudste professionele dansgezelschap en sinds 1994 gevestigd in Rotterdam. In 1945 werd het gezelschap opgericht door Hans Snoek met als doel ‘kleur terugbrengen op door de oorlog bleek geworden gezichten van kinderen.’ In de loop der jaren is het gezelschap zich gaan richten op volwassenen. De producties laten mensen iets ervaren over de wereld waarin we leven. Scapino ademt dans, leeft dans, is dans.

OPERA2DAY maakt voorstellingen waarin relevante verhalen worden gecombineerd met meeslepende muziek. Door muziek te combineren met zang, theater of dans wil het gezelschap je ontroeren, verrassen en inspireren. Emotionele en maatschappelijke onderwerpen worden voelbaar gemaakt. 

inleiding 19.15 uur
In de inleiding wordt op een interactieve en beeldende manier verteld over verschillende aspecten van de voorstelling. Denk hierbij aan thematiek, werkwijze van de choreograaf, 
toneelbeeld en muziekkeuze. De inleiders zijn bevlogen en enthousiaste vertellers die Scapino’s unieke bewegingstaal en werkwijze tastbaar maken voor het publiek.

Reserveer van te voren je ticket voor de inleiding. Inclusief consumptie.

Chassé Ontmoet
Ontmoet gelijkgestemden tijdens je bezoek aan het theater. Of je alleen naar het theater gaat of samen met iemand; iedereen kan aansluiten bij Chassé Ontmoet. De plek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een voorstelling te treffen en gezellig (na) te praten. meer info

credits

concept en regie: Serge van Veggel (OPERA2DAY) / choreografie: Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas, Miller de Nobili / muzikale leiding: Maarten van Veen, Arie van Beek