Tetsuro Miyazaki

VO-LU-ME (1,5+)

Het Laagland
Hoera Herfstvakantie!
vr 20 okt 2023
vr 20 okt 2023

Ga mee op avontuur met Karlijn en Bram. Zij hebben een lapje dat elke keer groter wordt. Zelfs zo groot dat je erin kan verdwijnen. 

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Met die lap vullen ze het hele podium. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Voel je superklein en even later juist heel erg groot. Met de lap maken ze een tent waarin ze met elkaar fluisteren of een hoge toren waarvan ze keihard zingen. Niets is te gek. 

Na afloop worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen.

De Volkskrant over VO-LU-ME
“Peutertheater is niet nieuw, maar deze makers, inclusief regisseur Inez Derksen, geven het genre een heel eigen impuls, zoals ze als eens eerder deden in Woosh! Ook voor volwassenen is het mooi om te zien hoe met heel simpele middelen de verbeelding kan worden geprikkeld.”

“Het tweetal zit op de hurken op ooghoogte met het beoogde publiek en betrekt de nieuwsgierigen onder hen makkelijk in hun spel. Geen moment verliezen ze de aandacht van de kinderen, die begrijpelijkerwijs op het puntje van hun bankje zitten te wippen.”

 

Onderdeel van

credits

concept: Karlijn Hamer, Bram van Helden & Inez Derksen / spel: Karlijn Hamer & Bram van Helden