Henk Claassen

DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR (8+)

Artemis
za 23 mrt 2024 - 19:00
kleine zaal
za 23 mrt 2024
19:00
Bestellen

Deze voorstelling, voor iedereen vanaf 8 jaar, laat zien dat je ook dingen kunt laten ontstaan door eerst andere dingen kapot te maken. Diarree is mijn lievelingskleur combineert explosief theater met beeldende kunst, actionpainting en muziek.

Oh shit, this piece smells like art!

Theater Artemis en beeldend kunstenaar Julian Hetzel moedigen je aan schoonheid te ontdekken waar je die niet verwacht. 

over de maker
Voor het allereerst maakt Studio Julian Hetzel werk voor een jong publiek – als onderdeel van hun lopende artistieke onderzoek naar de esthetisering van geweld. Julian Hetzel is performance maker, muzikant en beeldend kunstenaar met een politieke dimensie en een documentaire invalshoek. Zijn werk is veelgeprezen. Zo ontving hij onder andere in 2017 de VSCD-Mimeprijs voor The Automated Sniper (Frascati producties en Ism & Heit). In 2019 was SELF de nationale inzending van Nederland op de Quadriënnale van Praag en presenteerde de Theater Biënnale van Venetië drie van zijn werken.

credits

regie: Julian Hetzel / performers: Louis van der Waal, Willemijn Zevenhuijzen / dramaturg: Miguel Angel Melgares / artistieke begeleiding: Jetse Batelaan / kostuums: Liesbet Swings / decor: Eva Koopmans / coproductie: ISM & HEIT / Studio Julian Hetzel