Groenkijkers + Q&A regisseur

Sanne Rovers
wo 17 jan 2024 - 19:00 - 20:35
cinema zaal 3
wo 17 jan 2024
19:00 - 20:35
Geweest

Elke woensdag staat Chassé Cinema in het teken van de documentaire film. Bekijk alle woensdagdocu's hier!

Regisseur Sanne Rovers en vader/ hoofdpersonage Jacques Rovers zijn aanwezig voor een nagesprek.

Liefde voor de natuur begint met goed kijken.’ zegt Jacques Rovers, vader van regisseur Sanne Rovers, al meer dan 35 jaar beschermer van wilde planten. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. 

Dit werd het uitgangspunt voor de film Groenkijkers, waarin de regisseur haar gevoel van machteloosheid over de teloorgang van de natuur omzet in een visuele ode aan natuurbeschermers. Naast haar vader ontmoeten we onder andere het markante trio Henk, Guido en Paul die al meer dan 20 jaar insecten tellen; de flamboyante Herman, een landgoedeigenaar op zoek naar een toekomstbestendige balans in het bos; Celine, boerendochter en vogelbeschermer in hart en nieren en Nicky, een sympathieke stadse activist met een vlindertuin.

We delen hun kleine ontdekkingen en successen. Maar ervaren ook hun gevoel van wanhoop of het allemaal nog wel zin heeft. Groenkijkers is een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde voor de natuur, verdriet om wat verdwijnt en hoop om wat er kan veranderen. 

Bij deze vertoning zal ook een kleine tentoonstelling zijn van Mandy den Elzen. Zij maakte een fysiek archief met bladeren van alle wilde planten in haar woonplaats Breda. Een kleine selectie hiervan is te zien in de cinemazaal.

Groenkijkers + Q&A regisseur | Chassé Cinema Breda
Regie
Sanne Rovers
Speelduur
52 min
verwacht
wo 17 jan 2024
Taal
Nederlands gesproken