Songs of Earth (voorpremière)

Margreth Olin
wo 21 feb 2024 - 19:00 - 20:40
cinema zaal 1
wo 21 feb 2024
19:00 - 20:40
Geweest

Elke woensdag staat Chassé Cinema in het teken van de documentaire film. Bekijk alle woensdagdocu's hier!

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur.

Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen.

Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

Songs of Earth | Chassé Cinema Breda
Regie
Margreth Olin
Cast
Jørgen Mykle (Zichzelf), Magnhild Mykløen (Zichzelf)
Speelduur
90 min
verwacht
wo 28 feb 2024
Taal
Noors gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld