Animazing: Blue Giant (voorpremière)

Yuzuru Tachikawa
ma 18 mrt 2024 - 19:00 - 21:30
kleine zaal (theater- en filmzaal)
ma 18 mrt 2024
19:00 - 21:30
Bestellen

Tijdens Animazing draait het in Chassé Cinema helemaal om anime, manga en animatie films. In samenwerking met bilbiotheek Nieuwe Veste. 

Animator en storyboard artist Piet Kroon is aanwezig voor een gesprek over animatie. Hij maakte o.a. de storyboards voor Despicable Me en Shrek 2.

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd.

Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

Animazing: Blue Giant (voorpremière)
Regie
Yuzuru Tachikawa
Speelduur
120 min
verwacht
do 21 mrt 2024
Taal
Japans
Ondertiteling
Engels