Bart Grietens

De man van La Mancha

Theateralliantie
wo 6 mrt 2024 tot zo 17 mrt 2024
wo 6 mrt 2024
tot
zo 17 mrt 2024

Zon, flamenco en een sterrencast: de eigentijdse versie van de musicalklassieker De man van la Mancha bevat het allemaal. Gebaseerd op het wereldberoemde boek van Cervantes– een van de grote werken uit de wereldliteratuur, vertelt de musical het aanstekelijke verhaal van de idealist Don Quichot, gespeeld door Huub van der Lubbe.

Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?

We reizen terug naar de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. Dichter Cervantes komt samen met zijn medewerker terecht in een gevangenis in Sevilla. In de kerker dienen zij als nieuwelingen hun bezittingen in te leveren aan de arme gevangenen. Als verdediging brengt Cervantes het verhaal van Don Quichot tot leven. Hij trekt er samen met Sancho Panza op uit om grootse daden te verrichten.

Bekijk hier een voorproefje en laat je alvast meevoeren naar het land van La Mancha.

uit de pers
"Van der Lubbe overtuigt als zanger in musical De Man van La Mancha." - Trouw

"Lucretia van der Vloot is een schot in de roos als Aldonza, de arme prostituee die door Don Quichot wordt aangezien voor de volmaakte vrouw Dulcinea. Met het zinderende lied Aldonza levert Van der Vloot een muzikaal hoogtepunt af." - Volkskrant

"Absoluut genieten is de moderne choreografie van de musical. Dit is sensuele kunst. Ook het minimalistische decor spreekt tot de verbeelding." - Telegraaf

"Huub van der Lubbe is ontwapenend als Don Quichot." - NRC

Don Quichot komt tot leven
Vanuit de middeleeuwse kerker komen we terecht in de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot. Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk en expressief. Zijn ideaal komt voort uit de fantasiewereld van de ridderromans. Hij toont dat de wereld niet alleen een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kan maken met je eigen handen en gedachten. In de voorstelling doet de middeleeuwse kerker meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Blijf dromen
De musical bevat onder andere het iconische lied De Onmogelijke Droom. Na de Broadway-première in 1965 is het nummer uitgevoerd door artiesten als Frank Sinatra en Elvis Presley, en is het vertaald uitgebracht door Jacques Brel en Ramses Shaffy. Nu is de eer aan Huub van der Lubbe. Hij heeft zelf voor Man van la Mancha de songteksten vanuit het Engels vertaalt en in een moderne, hedendaagse stijl gegoten.
Zijn versie is nu voor iedereen te beluisteren. Bekijk de videoclip van De Onmogelijke Droom, zijn eerste single na De Dijk, hier

Theateralliantie - De man van La Mancha - Chassé Theater Breda

Onze tip voor grote groepen
Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

Chassé Ontmoet
Op zondag 17 maart organiseren wij Chassé Onmoet. Meld je aan bij het reserveren van tickets of zoek ons voor, tijdens of na de voorstelling op tijdens je bezoek. 

credits

cast: Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand/Viggo Waas, David van Uuden, Doris Baaten/Marisa van Eyle, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Jelmer de Groot, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum & Enora Oplinus / muzikanten: Armand Dusault/James Pollard, Maria Martinez Payà/Laura Trompetter, Jeff Heijne/Roel Goedhart, Joel Groenewold/Jolle Mooren, Frank Vermast / regie: Ruut Weissman / choreografie: Pim Veulings / muzikale leiding & arrangementen: Rutger de Bekker & David Middelhoff / vertaling: Rob de Graaf / vertaling liedteksten: Huub van der Lubbe / decorontwerp: Marloes van der Hoek en Wikke van Houwelingen / kostuumontwerp: Sabine Snijders / dramaturg: Cecile Brommer / lichtontwerp: Marc Heinz / geluidsontwerp: Maarten Houdijk / pruiken: Cynthia van der Linden / advies flamenco muziek: Eric Vaarzon Morel
Speciale dank aan Jeroen Sleyfer voor de muzikale leiding in de opstartfase van de productie.