Steinway Sessies: De verjaardag van Ronald

Ronald Brautigam
zo 17 mrt 2024 - 15:00 - 16:15
Koninklijke Drukkerij EM. de Jongzaal
zo 17 mrt 2024
15:00 - 16:15
Geweest

Deze voorstelling is geannuleerd. Tickethouders worden per mail geïnformeerd.

In 2024 wordt fortepianist Ronald Brautigam 70 jaar en dat viert hij met een prachtig programma van Mozart, Beethoven en Schubert op de Steinway. Ronald is een van de meest toonaangevende pianisten van zijn generatie. Bekijk alle Steinway Sessies hier.

In ruim dertig jaar tijd heeft Ronald een reputatie opgebouwd als een van Nederlands meest toonaangevende en veelzijdige musici. Zijn interpretaties van de Weense klassiekers op authentieke instrumenten wordt internationaal geroemd. Hij speelde met toonaangevende orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, London Philharmonic en Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin.

In 2004 begon Ronald met het opnemen van het complete oeuvre van Beethoven voor piano. Deze Beethovencyclus werd door Duitse muziekcritici gezien als een moderner, subversiever en tegelijkertijd tederder versie dan de Beethoven van de meeste Steinway-pianisten. 

Chassé Ontmoet
Op zondag 17 maart organiseren wij Chassé Onmoet. Meld je aan bij het reserveren van tickets of zoek ons voor, tijdens of na de voorstelling op tijdens je bezoek.