Festival DNA Breda

Dit is onze stad 

met o.a. de nieuwste voorstelling van het zuid land, Grad Damen & Dennie Christian die ervoor zorgen dat het dak eraf gaat, NAC-clubiconen, de Volle Vuilkar van Schippers&VanGucht én het grootste Indische diner ooit

Na twee eerdere succesvolle edities organiseren wij ook dit jaar festival DNA Breda. Noteer vrijdag 9 t/m zondag 11 september in je agenda. 

DNA Breda is een festival over onze stad. Wat maakt Breda, Breda? Elke jaar proberen wij opnieuw een beeld te vormen van onze stad. Dit doen wij vanuit de blik van kunstenaars, theatermakers en deskundigen. We bieden hun voorstellingen een podium of geven hen het woord. Samen met het publiek zoeken wij naar de vingerafdruk van onze stad en proberen haar beter te doorgronden en te begrijpen. Want Breda is uniek! 

DNA Breda 2021

Van 3 t/m 5 september 2021 vond de tweede editie met van DNA Breda plaats. We blikken even kort terug.

Met de familie kon je op avontuur met Schippers&VanGucht en Corpo Maquina leerde je de kunst van freestyle voetbal. Theatermakers Marleen Hendrickx en Stormkamer sneden actuele thema's aan. De voorstelling van LeineRoebana ging eerder in première voor een lege zaal, maar nu kon eindelijk het publiek ervan genieten. Samen met Corry Konings en andere muzikanten werd er een feestje gevierd. En nieuwe films van AKV St. Joost studenten gingen bij ons in première.

DNA Breda 2020

In het weekend van 11, 12 en 13 september 2020 vond de eerste editie van DNA Breda plaats.

Op ons voorplein stond de voorstelling Radman van Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel. Guido Weijers verzorgde een Masterclass Geluk. Dansgezelschap de Stilte stond in onze middenzaal met De Ontspoking 4+  en het zuid land schitterde met de voorstelling Reindier

Op ons achterplein stonden singer-songwriters en de nieuwe expositie van Chassé Galerie werd geopend.